Stopař LISTOPAD 2023

listopad 10, 2023

Stopař listopad


Ahoj malí i velcí kamarádi, milí rodiče!


Zdravím vás všechny na začátku listopadu. Na schůzky budeme nyní chodit do tělocvičny na druhou základní školu. Nezapomeňte na sportovní obuv, která nedělá černé čáry na parketách. A pozor, pantofle nejsou sportovní obuv. Vždy jednou za měsíc půjdeme ještě i do klubovny. V listopadu bychom tam společně udělali úklid listí a nejedlých ořechů, případně si zahrajeme nějakou hru venku. Na prosinec tam plánujeme vánoční besídku, a možná ještě „vyráběcí“ akci.

Do skupiny „vedoucích“ na WhatsApp jsme zařadili Anetku a Nelču, neboť obě oslavily na konci října své osmnáctiny. Společně jsme jim popřáli na akci v Moravském krasu. Nelča oslavila osmnáctiny 23. října a Anet 25. října 2023. Symbolicky dostaly každá něco sladkého, „mini lahvinku“ Asociálu, což je tomícká slivovička a potom fotoknihu s výběrem fotografií z jejich tomíckého života. Snad se fotoknihy líbily. Budete mít možnost si fotoknihy prohlédnout na oddílových akcích či v oddílové klubovně, kde budou uloženy „jejich kopie“. Dodatečně oběma ještě blahopřeji k jejich osmnáctinám i na stránkách Stopaře, děkuji jim za jejich pomoc a spolupráci nejen při výchově nových členů a doufám, že dále zůstanou věrné nejen tomíkům, ale i našemu oddílu.

Vyšel nový Tomík, časopis, který vydává Asociace TOM. Snažíme se do každého vydání poslat článek o naší činnosti a přiložit několik fotografií. Nikdy předem nevíme, které si šéfredaktor vybere nebo jestli článek vůbec otiskne. Je jich většinou plno – píší všechny oddíly (tedy většina). Tentokrát se stala naší mediální hvězdou Helenka J., jejíž fotografie zdobí titulní stranu. Máme TAM článek z letního tábora, doplněný barevnými fotografiemi. Uvidíte.

V dnešním vydání Stopaře je dokončení reportáže o naší zahraniční výpravě do Švýcarska. Článek máme už i na Instagramu Asociace TOM i na oficiálních stránkách Asociace TOM, vždy doplněné fotografiemi z akce.

Podzimní prázdniny jsme strávili nedaleko moravské metropole, kde jsme si „vybírali“ svou odměnu za třetí místo v letošní Hořcové výzvě. Byla to návštěva jeskyní Moravského krasu…ale jeskyní, kam se sami jen těžko podíváte. Více se dočtete v mém článku o této, jistě mimořádné výpravě. Účast byla skvělá, bylo nás dohromady 27, což je nevídané. Jen kdyby tomu tak bylo na každou akci…

Minulý týden jsme připravovali Výlet s tajným cílem, tam se přihlásila jen Amálka (ta nevynechá žádnou akci). Nikdo jiný o tom ani nemluvil. Asi si také potřebujete odpočinout. Zrušil jsem nakonec tuto výpravu bez náhrady.

Strávili jsme ale celkem příjemný víkend na Hrádku Helfenburku. V pátek sice dost pršelo, ale v sobotu bylo překrásné podzimní slunečné počasí. Byli tam se mnou Kubas, Michal D., Jiřík V. a Jíťa s Aničkou. Moc pěkný víkend, takový odpočinkový (i přes mraky turistů v sobotu…). Co se ale mezi tím událo v naší klubovně? Hoďas si tam byl v sobotu pro kytaru a objevil dost rozlámané dveře u malého skladu. Tam pohozený krumpáč a LED světlo. Asi byl ten lapka někým nebo nečím vyrušen (Hoďasem…??). Po domluvě s námi Lukáš zavolal policii, která si vše zapsala, počkal na technika, který vše (znovu) nafotil, Policie zajistila krupáč a světlo, ale těžko asi někoho chytí… Já budu vše řešit v pondělí s majitelem objektu (městem Roudnice nad Labem) – to je na nové dveře. Přemýšlíme nad doplněním světly nade dveřmi s nějakým čidlem na pohyb, aby se při nějakém pohybu (kohokoliv) rozsvítilo. Alespoň něco…

Členské příspěvky – již by měli mít všichni členové zaplaceny.

Oddílový účet 0102893313/0300. Roční výše příspěvků je 1.500 korun za dítě do 18 let a 700 korun zaplatí všichni vedoucí oddílu starší 18 let. Toto je fakt poslední připomínka…či upomínka. Zkontrolujte si, zda máte zaplacené daně.

Řípomil 2023 – akce pokračuje pořád dále. Tomík V. „jede“, říjnový výstup na Říp splněn v neděli 22. 10. Super!

Zimní tábor 2024 – přihlášky jsou uzavřeny. Případné zájemce budeme evidovat již jen jako náhradníky. Zálohu by měli mít již všichni přihlášení zaplacenu – 1.000 korun za osobu. Zbylou částku je třeba uhradit do konce ledna 2024 – nejlépe v hotovosti (budu vše doplácet na místě v hotovosti).

Termín je od soboty 10. února do soboty 17. února 2024.

„Naše“ Chata U Lanovky se nachází ve ski areálu Rejdice, přímo na sjezdovce. Doprava vlastní. V ceně je ubytování, strava včetně pitného režimu a rekreační poplatky. Cena poukazu 4.400 korun pro osoby starší 15 let, 4.000 korun pro děti do 15 let. Členové oddílu mají slevu 300 korun.

Letní tábor 2024 – Kubas objevil, táborovou základnu ČTU, (Česká tábornická unie) nedaleko města Lanškroun. Základna se jmenuje Vosí údolí (proč asi…). Termín…od soboty 3. srpna do soboty 17. srpna 2024. V pátek (3. 11.) jsem se konečně dovolal správci a termín máme již potvrzen, takže letní tábor 2024 domluven a vše PLATÍ. Můžete si jej zapsat.

Samozřejmě, že přednost v přihláškách budou mít členové oddílu.

Advent v divočině Českého krasu. Výprava pro dobrodruhy všeho věku. Uskuteční se v termínu od 8. 12. do 10. 12. 2023. Více informací v plánu akcí. Výpravu připravují Michal D. a Jíťa. Kapacita je omezena.

Oddílový HALLOWEEN připravila v naší klubovně Jíťa spolu s Michalem D. v sobotu 21. října a zúčastnila se jej spousta úžasných masek. Stoly se doslova prohýbaly pod slanými i sladkými dobrotami, za což patří všem dík.

Poděkování patří všem, kteří přišli, ať malí či velcí. Rádi jsme se zde setkali.

Děkuji všem za zasílané fotografie do naší skupiny „tomíci“ v aplikaci Whats App. Sledujte TAM i na našich internetových stránkách aktuální informace a též případné změny či doplnění informací k určitým akcím.

Mějte se hezky a zachovejte nám přízeň.

Vratislav Florián Hroch, vedoucí oddílu


Hroch

Sdílet